32 minggu mengandung :)

also read: Perkembangan fetus – hamil 32 minggu

Sedar tak sedar, dah 32 minggu wife aku mengandungkan anak aku yg pertama. Maknanyer ada lebih kurang 54 hari sblm smpi due date. Hmmm….tak lama dah tu :) walaupun wife aku yg akan bersalin, aku tetap rasa debaran nyer.

Perut wife aku besar btul time nie. Baby pun aktif sgt bergerak. Kadang² smpi senget perut wife aku dibuatnyer…comel ahaks :D ada masa smpi berbonjol tepi perut bila baby menyiku/menendang.

Selalu wife aku ngadu senak perut bila baby bergerak-gerak. Tapi bagi aku, maybe itu cara baby nak berkomunikasi ngan aku & wife. Agaknyer baby ckp mcm nie dlm perut tu:

.

“Abah, abah, mak, mak..baby kat sini. Tgk nie, baby main bladder mak hehehehehe”

.

( senyum :) ) cepatnyer masa berlalu. Rasa mcm tak percaya yg aku akan jadi seorang abah tak lama lagi. Akan ada sorang hamba allah yang akan ber’bin’ atau ber’binti’ kan nama aku. Insyaallah :)

.

.

.

Baru aku teringat, bnyk lagi barang baby yg tak beli lagi. Barang² yg nak dipakai waktu bersalin nanti. Kene wat spare dlm kete. Klau time nak bersalin baru nak carik pampers lar baju lar, mmg takkan jumpe. So baik aku wat spare dlm kete. Checklist pun tak check lagi..haish~~. Hahahaha, rilex aDi. Bawak bertenang :)

About these ads

2 Responses

  1. A’ah, mmg best sgt, walaupun bukan aDi yg mengandung :)

    Plan setakat nie nak bersalin kat Pusat Perubatan Kohilal. Blm ada plan nak B lagi buat masa nie.

    Masuk sekali? Hmmm…hahahahahaa….hihihihihihi….hehehhee…..aaaaaa…..tgk dulu mcmana :P

  2. Inilah masa yang paling indah, kan. 9 wonderful months yang terasa sangat cepat berlalunya. :)

    Plan Imee bersalin kat mana? Govt hospital sekarang banyak yang husband boleh masuk labor room. Share the moments. Itulah saat paling mendebarkan.

    Semoga semuanya selamat nanti. Doa saya mengiringi kamu berdua. InsyaAllah. Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: