New job..new enviroment..same old problem

Huhuhu, dah 5 hari aku tak post apa². Makum lar, aku dah benti keje kat Hospital Serdang. So secara tak langsung Internet-tivity aku terbatas. Nak ke CC malas pulak. Ye lar, bayar Rm3.00 sejam. Pastu speed slow…tak berbaloi lar klau nak wat satu post kene tungu dalam 5 minit loading time. Tu blm upload pic lagi. (Nie yang buat aku nak amik wireless broadband)

Lupa lak, smlm adalah hari pertama aku kat Hospital Selayang. Biasak lar kan, hari pertama mmg takde apa² nak dibuat. Duk melepak jer la aku smlm. Nak chatting, rasa tak sedap pulak. Aku kan org baru (baru la sgt) hehe.

Haaa..aku nak wat spoiler skit. Ahad lepas aku pegi tgk cite Quarantine. Cite nie remake dari filem spanish ngan tajuk asal [REC.]. Cite nie mengisahkan psl dua org dari stesen television TV3 (sbnrnyer aku tak tau stesen TV apa. Dlm filem pun takde ckp apa² :P) wat mcm liputan psl rutin harian ahli bomba utk program Hot New York Night ke apa tah. tgh wat liputan, tiba² ada kecemasan kat sebuah aparment. So mrk nie ikut lar anggota bomba tu tadi. Smpi jer kat sana, anggota polis sume dah ada. Mrk pegi lar naik ke bilik Mrs. Espinoza. Smpi bilik Mrs Espinoza, tiba² Mrs. Espinoza tu serang polis yg dtg tadi. Pastu serang lak kawan angota bomba. Pastu yg kene serang tu sume kene penyakit yang sama mcm Mrs Espinoza dan start menyerang penduduk appartment yang lain. Nak dipendekkan, cite nie mcm cite 28 Week Later, psl virus yang membuat manusia bertukar jadi ganas. Cuma beza, akhir sekali, sume mati. The End….

Poster filem Quarantine

Poster filem Quarantine

Poster filem Quarantine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: