Hospital Veterinar Wilayah Persekutuan

Jumaat yg lepas aku bawak kucing aku ke Hospital Veterinar Wilayah Persekutuan. Aku taktau la keje sapa yg pegi ikat telur kucing aku tu ngan getah gelang. Aku langsung tak perasan ada getah terikat kat situ. Mujur time bapak aku bg dia mkn, bapak aku perasan ada getah diikat kat telur dia tu.

Tapi bila perasan, rasanya mmg dah terlambat. Telur dia dah membengkak & bernanah. Lalat pun dah hurung😦 smpi berulat lar. Terpaksa bedah dan buang terus telur dia. Kejam btul org yg buat dia mcm tu. Mmg kejam sgt². Aku harap org yg buat tu dpt pembalasan yg setimpal.

Hospital Veterinar Wilayah Persekutuan tu terletak kat Taman Kobena, Cheras. Dari Jusco Maluri, dah tak jauh. Dari Jusco Maluri amik kiri dan terus lebih kurang 1km smpi nampak Shell. Nanti ada simpanbg kecil ke kiri, masuk simpang tu. Hospital tu btul² sblh kiri. Tapi klau dari HUKM, terus jer pastu wat U-Turn kat trafik light pertama & terus lagi smpi nampak shell dan masuk simpang ke kiri.

Overall, oklar perkhidmatan & bayaran utk rawatan kat situ. Murah berbanding rawatan di klinik swasta. Masa menunggu pun tak lama sgt. Cuma kelemahannyer, Hospital Veterinar nie agak terlindung. Jadi mmg susah nak jumpe bg sesapa yg tak penah pegi.

Aku ingat nak wat peta dan upload kat sini. Supaya senang klau ada org nak ke sana.

Jusco taman Maluri → amik kiri → terus smpi nampak Shell → amik simpang kiri → hospital veterinar di sebelah kiri


19 Responses

  1. terima kasih sgt2 atas info ni..memang dah lama
    cari …terima kasih sekali lagi

  2. Ya Allah…jahat nye sape y wat kucing cam tu..kesian die..
    N thankz for da info..baru tau rupe nye dekat sgt dr umah..slalu pegi balik keje lalu situ xprasan powm..esok nk bawa kucing demam plak…panas betol badan die..

  3. tq for your info..sya nk bwk suggies saya g sane..ade doc for exotic animal ke eh..

  4. ada service for rabbit x?

  5. staff hospital tu semuanya penyayang..berbaloi bawa pet ke sana,tak cekik darah & x charged untuk consultant mcm klinik swasta.

  6. Ari Khamis klinik tu bukak x

  7. salam,,i’m nik,,juz wanna ask u,,u rse kt vet ni ade doc for tortoise x??thanx^^

  8. i want 2 bring my rabbit to see doctor….Hopefully the price will not so expensive…my pet kne cirit birit la..thanx 4 the map….

    • pricing for treatment & medication is reasonable🙂 a good alternative other than private vet.

      Semoga rabbit awak cepat sembuh🙂

  9. wow thanks! this is very useful! now i know where to bring my dog! thank you!🙂

  10. ur welcome.

    I really hope that my ‘world class’ map helps u hehe =)

    Price is quite reasonable and cheap. I was charged RM78 for treatment + medication, compared to private vet that surely will charge around RM200++ for the same treatment. Best part is, the service is fast & friendly

    I wish ur puppy a speedy recovery🙂

  11. Thanks for your information.I’m searching for the government VET and i found your blog here. And the most important one is you did draw the map out. Thank you so much and i will go to that hospital. My little puppy private’s part also ‘bernanah’…so i want to bring my puppy to see doctor.Hopefully the price will not so expensive. Have a nice day =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: