Website Crocs Malaysia got hacked

Definition for hackers: a programmer who breaks into computer systems in order to steal or change or destroy information as a form of cyber-terrorism (info from wikipedia)

Aku dpt tau dari kawan aku yg website Crocs Malaysia kene hacked. Aku pun curios jugak, nak tau sapa yg hacked. So aku pegi ke website Crocs Malaysia. Bila aku press jer enter, kuar satu msgbox. Pastu bila tekan OK, akan keluar lagi msgbox. Mmg bnyk msgbox yg keluar. Screenshot mcm kat bawah nie:

Takde sapa tau apa motif sebenar kenapa hacker tu pilih website Crocs Malaysia. Cuma yg jelas dari msgbox tu, hacker nie marah ngan org Malaysia yg dikatakan mencuri budaya & adat resam org Indonesia. Bg sapa² yg taktau apa yg Malaysia sudah ‘curi’ dari Indonesia:-

1. Angklung, yg asalnya dari Utara Jawa → Budaya kaum Sunda

2. Reog, yg asalnya dari Selatan Jawa → Budaya org Jawa

3. Lagu Rasa Sayang, yg asalnya dari Maluku

4. Rendang/Makanan Padang. yg asalnya dari Sumatra

Ada bnyk lagi yg dikatakan di’curi’ oleh Malaysia…

Klau tanye apa pendapat aku tentang sume nie…aku akan ckp → “Tepuk dada, tanya IMAN”🙂

3 Responses

  1. […] Allah pada kasut Crocs Aku ada post sblm nie psl website crocs Malaysia kene hack. Skrg aku ada dgr psl kasut crocs nie letak kalimah Allah pada kasut […]

  2. adi, aku ni huda, terjumpa blog ko okay..🙂 kem salam kat imee, mish her so much!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: