Superbike

Satu hari di opis….sedang aku tgh asik baca email, tiba² opismate aku bertanya sumting kat aku. Opismate aku nie foreigner, so dia nie mmg sepatah haram taktau ckp melayu. Aku lak tak brp fasih nak bercakap bahasa omputih ahaks😛

opismate: Di, where u live?

aku: Taman Melawati?

opismate: Taman Melawati. Never heard of it. Is it near?

aku: Quite far actually. Around 1 hour traveling from there to here.

opismate: serious shit?! U drive everyday?

aku: No la. I travel using my bike. No need to worry ’bout traffic. Why u ask?

opismate: Nothing. Simply asking. So, is one of those superbike in the basement your’s?

aku: Superbike? errr…haaa ya ya ya. The red & black one.

opismate: Red & black? Which one? I only notice the 750cc and 500cc.

aku: Later after lunch I’ll show u.

opismate: OK. Later can I try ur bike?

aku: No problemo. Sure can. I’m not stingy lor hehehe

so, lepas lunch aku pun turun lar ke basement ngan opismate aku tu.

opismate: which one Di? Can’t wait to try

aku: there ( sambil tunjuk ke moto aku)

opismate: F@^%#^T*^^*#@#)()(*@#^&%#@^*(^@!(&^!@!*

aku: hahahahhahahahahahaha. Dude, u’ve been punkd hahahahahahahahahahahahaha

Moto aku sebijik mcm kat gambo bawah nie.

Teringat lagi masa aku di kolej dulu. Mmg aku selalu berangan nak bawak superbike. Superbike yg paling aku minat time tu adalah Yamaha R1 998cc. Mmg meleleh beb klau dpt bawak.

Tapi lepas habis kolej dan bila dah start keje mecari rezeki sendiri, perasaan aku nak ada sebijik superbike makin lama makin pudar. Rasa mcm takde makna lak nak membazir duit bnyk² kat moto. Yerla, sebelum nie parents bnyk support. Tapi tu time blaja. Mmg duit dlm poket sentiasa kering walaupun ada part-time job. Skrg dah keje full-time, takkan nak mintak mak & bapak support gak kot. Taktau lak napa aku rasa mcm tu…maybe sbb dah rasa sendiri mcmana susahnyer nak carik duit. Alhamdulillah, walaupun pendapatan skrg nie boley dikatakan mampu nak amik sebijik (byr ansuran bulan² lar. Bkn cash hehe), tapi perasaan tu dah takde.

Lagipun skrg nie wife aku tgh pregnant anak aku yg pertama😀 Better aku habiskan duit beli stroller baby ker, baju baby ker, pampers baby ker. Lagi bnyk faedah😀

Mana tau nanti anak² sume dah besar. Dah kerja sume. Maybe time tu aku beli kot ahaks😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: