2nd day at Ampang Puteri

Huargghhhhhh…………..menguap aku buat post nie. Mcm tajuk kat atas..yer, hari nie merupakan hari kedua aku terlantar di atas katil kat Ampang Puteri Specialist Hospital. Mmg membosankan. Taktau nak buat apa. Mujur ada laptop nie. Takde lar aku bosan sgt.

Bnyk btul dugaan buat aku sepanjang bulan nie. Sabar jer la kan…

Aku accident minggu lepas hari sabtu. Klau nak ikutkan, minor accident jer. Sebijik kete proton waja yg tgh reverse langgar aku semasa aku tgh jln kaki. Langgar tepat kat blkg bdn aku. Takdelar kuat sgt langgar..but hard enough to knock me down. Org yg langgar aku tu kuar kete & mintak maaf. dari pengamatan aku, budak yg bawak kete tu umur dlm linkungan 20 – 22thn. Muka pun nampak budak² lagi.

Pemandu kete: “Sorry². Saya tak nampak abg ada kat belakang.” (Sambil tolong aku bgn)

Aku: “Nak nampak mcmana, ko reverse laju giler. Takkan tak tgk rear mirror?!” (ckp dlm hati jer la😛 )

“Lain kali bawak kete tu elok². klau kene budak kecik, boley injured teruk” (itu yg aku ckp sbnrnyer)

Pemandu kete: “Ok². Sorry bang. Sorry sgt². Nak saya bawak ke klinik?”

Aku: “Takpelar, abg ok. Ingat tau. Bawak kete elok²”

6 hari selepas tu, aku mula rasa sakit yg amat sgt kat bhgn tulang blkg. So hari jumaat pagi aku ke klinik…dan klinik tu refer aku ke hospital utk admit hari tu jugak. Alasanyer, sakit tulang belakang is very serious. Kene buat thorough check-up. Sebagai pesakit, aku ikut jer. Aku pilih Ampang Puteri sbb dekat ngan rumah aku. Tak susahkan wife aku nak ulang alik ngan baby dlm perut tu. Esok insyaallah dpt result x-ray & MRI. Mudah² esok discharge..amin~~. Dah bosan aku duk dlm nie.

2 Responses

  1. wokeh. No prob. Jap nanti imee sms katanyer.
    Klau nak, nanti aDi tolong jemput pakai facebook utk bebudak wangsa.

  2. kenapa ko weh, aku baca masuk hosp aku terus komen tak baca, hehe.. jap aku sambung baca balik..

    adi tolong suh imee sms aku num, hp aku masuk mesin basuuh, takde num, address sume dalam tu, shit! plssss, tq!

    ape pun ni details okay, jemput korang berdua:

    nikah 11.00pagi 31.07.2010 (sabtu) wangsa melawati
    sanding 12-4petang 01.08.2010 (ahad) dewan jkr, kl

    aku risau laaaaaaaaaaa, number sume takde jangan aku terlpeas jemput je..

    suh imee sms aku..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: