Juadah Berbuka

Hari nie merupakan hari kesembilan umat Islam berpuasa. Bermakna tinggal 21 hari saja lagi sblm kedatangan Syawal🙂

Ramadhan tahun nie aku rasa sgt berbeza dari tahun² sebelumnya. Klau tahun sebelum nie, aku bersahur & berbuka mesti penuh satu keluarga. Tapi tahun nie..cuma aku, wife & adik bongsu aku sahaja. Abah, mak & angah berada di kampung. Makcik bawak abah balik ke kampung sbb ingin cuba berubat cara kampung. Ikhtiar & tawakal semoga penyakit abah sembuh…

.

.

.

Juadah utk berbuka semalam sederhana saja. Wife aku buat ayam masak halia & sayur kangkung goreng. Aku pula buat sambal udang (Sbnrnyer nak masak udang masak manis, tapi udang yg ada cuma udang yg kecik². Tak sesuai langsung buat lauk😛 maybe weekend baru buat kot)

Pernah aku masak utk wife aku ayam goreng berempah. Tapi tak dpt nak perap ayam tu lama…yerla, balik rumah dah pkl 5 ptg, bukak puasa pkl 7 lebih. Nak beli & sediakan bahan perap amik masa. Ayam senang jer. Beli yg dah siap potong di pasar kecil. Tak susah² nak sembelih, buang bulu ayam sume hehe.

Mujur wife aku ckp sedap. Klau tak, mau merajuk 3hari 3 malam aku ahaks😀

Insyaallah, hujung minggu nie aku nak masak lagi. Masak apa? Aku sendiri tak plan lagi

3 Responses

  1. Imee: Boley yang. Nanti abg masakkan lagi😉

    En_me: Hehe, jarang sgt² memasak nie.

  2. rajinnyer masakk.. ehehe

  3. Ayam goreang berempah abg tue mmg sedap tau..nnt ader maser abg masakkan utk syg lagi yea..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: