Not entitled for paternity leave???

Aku baru jer dpt call dari HR company aku. Terkejut bila aku dpt tau yg company aku skrg nie takde paternity leave. So aku kene ambik annual leave.

Tapi seingat aku, semasa orientasi staff baru, ada diberitahu psl paternity leave sebanyak 3 hari. Takkan company tukar policy kot.

Geram rasa hati…tapi nak wat mcmana..terpaksa bersabar jer wat masa nie

3 Responses

  1. Betul. Hee tak considerate-nya, call tanya boleh datang tak. Sangat desperate tak cukup orang ke.

    Sama dengan office lama. Contract basis. Takde maternity leave. So lahirkan Myiesha, kena berhenti kerja. Padahal time itulah yang kita sangat perlukan duit.

    Sometimes people can be cruel. & brainless. Sampai hari ini masih terkesan rasa sakit hati.

  2. Tu lar. Nie pun tadi opis call tanye esok boley masuk keje tak. Adi ckp mmg tak boley masuk & cuma akan masuk keje semula isnin depan lepas raya.

    At least bglar 3 hari cuti. Dpt gak aDi tolong imee jaga baby & wat keje rumah sementara imee masih tak larat

  3. Hm. Biasalah tu Adi. Bila turn kita, tiba-tiba eh tak ada pulak! Selama ni orang lain ok je.

    Sangat tak fair.😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: