Cermin mata aku patah lagi :(

Baru 6 bulan aku pakai spec nie. Dah patah lagi😦

6 bulan lepas perkara yg sama jugak berlaku. Tgh aku buat keje, tiba² spec aku patah tanpa sebab. Mujur yang patah cuma frame. Dpt jugak aku buat frame yg baru. Taklah semahal membuat cermin baru. Klau cermin yg pecah, mau kene RM300++ utk buat baru😦

Satu hari jugaklar aku buat keje tanpa cermin mata. Rasa loya jer tekak bila menghadap monitor lama². Nak membaca apa tah lagi..kene rapat serapat rapatnyer baru nampak tulisan😛

Boleh dikatakan jarak muka aku ngan monitor tak lebih dari sejengkal hehehe.

Kalau 6 bulan lepas power spec aku 350 utk kiri & kanan, skrg aku taktau brp lak. Maybe bertambah maybe kurang. Teringin nak buat pembedahan lasik. Kalau tak salah aku, pembedahan tu memakan belanja lebih kurang RM6k ++ jugak. Perghhhh…brp lama nak menabung baru dapat buat pembedahan tu huhuhu

 

 

2 Responses

  1. Mata serasi tak kalau pakai contact lense? Kalau serasi pakai lense lebih baik sebenarnya.

    Macam saya, pakai spec start darjah 3. Power time tu 350. Pakai spec sampai form 3 power naik sampai 700 each eye. Tak sanggup. Pakai lense sejak form 3 tu, Alhamdulillah power dah tak naik lagi sampai sekarang.

    Kalau pakai lense power memang tak naik.

    Saya pakai Johnsons & Johnsons Acuvue Clear. Ganti sebulan sekali. RM 60 sekotak untuk 6 bulan. So 2 mata pakai 2 kotak untuk 6 bulan. Tak mahal sangat, & berbaloi sangat.

    Trylah.🙂

    Eh macam promoter pulak. HIhi.

  2. hehe syadah kan slalu genggam spek mata tue yg bt patah kot..hehe pembedahan lasik tue depend pada mata..kalo mata cm kering ke lagi mahal la kos..huhu best kan kalo bangun pagi tak yah cari2 spek hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: