Enter title here (Tapi aku taktau nak letak tajuk apa :p)

Hari nie secara rasminyer aku dah 1 bulan menganggur. Huh? Yup, seriously, aku adalah penganggur terhormat skrg nie.

Ramai yg tanyer & tak kurang jugak yg cakap bende² yg boleh buat aku naik angin…tapi sabar jerla. Sesetengah org anggap penganggur nie sampah masyarakat. Satu sen tak guna. Biarlah apa org nak cakap. Mulut org bukan boleh tutup macam mulut tempayan.

Antara soalan² & perkara² yg org cakap kat aku:

Napa ko benti? Bosan ek?

Tak best ke keje kat tmpt lama?

Dapat better offer ke?

Aku tgk ko nie suka lompat² keje. Patutnyer umur mcm ko nie dah settle down & dah ada goals.

Ko dah ada anak bini. Tak fikir ke buat keputusan?!

Dan mcm² lagi…

Seperti apa yg aku ckp; mulut org. bukan mulut tempayan.

Biarlah aku, imee & beberapa org tertentu jer tahu cerita sebenar. Malas nak cerita lebih². nanti ada lak org mulia-ada-kerjaya-bergaji-tinggi ckp aku nie nak menagih simpati lak hahahahahahahaha..(gelak tak ikhlas)

eh…cukuplah..malas nak emo😛

Minggu nie baru 3 sesi interview yg aku pergi. Masih menunggu jawapan dari salah satu kompeni. Minggu depan aku akan ada 3 lagi sesi interview.

Mudah²han ada rezeki aku. Insyallah…

Terus terang, aku rasa mcm takde harapan utk kompeni (A). Tapi alhamdulillah, kompeni (B) & (C) mmg ada respon yg bagus. Minggu depan aku dipanggil utk 2nd interview di kompeni (B)🙂

Apa²pun, all the best utk aku sendiri🙂 & terima kasih sayang sbb sentiasa menyokong & berada di sisi abg pada masa abg perlukan seseorang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: