Lambang Misteri?

Korang perasan tak dua tiga menjak selalu sgt lambang nie keluar?

Siap ada kata kuar kat TV, suratkhabar, lampu isyarat, KLCC, ikan dan mcm² lagi. Siap ada blog yg kononnya dibuat semata-mata utk menyiasat psl lambang misteri nie.

lambangmisteri.blogspot.com

Bagi aku, takde apa yg perlu dirisaukan mengenai kemunculan lambang misteri nie.

Mungkin @ sah bahawa lambang nie hanya gimik syarikat telekomunikasi atau syarikat pengiklanan atau gimik perlancaran produk baru, dan ini merupakan marketing strategy; sengaja buat org ramai tertanya-tanya dan pada tarikh yg telah dipersetujui, umumkan kepada khalayak ramai.

.

Satu lagi, aku perasan lambang nie cuma muncul di Malaysia saja. Ada jugak video yg dipostkan di youtube, dan kedua-dua uploader juga dari Malaysia.

Blogger² yg memperkatakan ttg lambang nie semuanya adalah blogger Malaysia. Tiada blogger luar.

Apa²pun, tepuk dada, tanya iman🙂

UPDATE!!

Selepas aku baca komen dari Alexander, barulah terlintas dlm pala otak aku nak buat WHOIS kat website yg ada tertera pada blog blogger² lain.

Dan inilah hasilnyer:

Celcom rupanyer..produk baru kot…

5 Responses

  1. It Celcom Ad..No need to keep being a troll..

    Not Weird at all since it always keep showing at malaysia only..

    Just see who the owner that i track:

    a [Domain Name] kolony.com.my
    b [Registration No.] D1A161268
    c [Record Created] 09-MAR-2011
    d [Record Expired] 09-MAR-2012
    e [Record Last Modified] 09-MAR-2011
    f [Invoicing Party] R07
    Fauziah Musa
    JARING Communications Sdn. Bhd.
    Technology Park Malaysia
    57000 Kuala Lumpur
    Wilayah Persekutuan
    Malaysia

    (Tel) 603-8657 5000
    (Fax) 603-8994 3106

    g [Registrant Code] RGA004878
    Celcom (M) Berhad
    (167469-A)
    16th Floor, Menara Celcom
    No. 82, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
    50300 Kuala Lumpur
    Wilayah Persekutuan
    (Tel) 03-26883876
    (Fax) 03-26810396

    h [Administrative Contact Code] AHMAHASH1.CON
    Celcom IT Security Management
    Celcom (M) Berhad
    16th Floor, Menara Celcom
    No. 82, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
    50300 Kuala Lumpur
    Wilayah Persekutuan
    Malaysia

    (Tel) 03-26883876
    (Fax) 03-26810396

    i [Billing Contact Code] CPC014866
    Celcom IT Security Management
    Celcom (M) Berhad
    16th Floor Menara Celcom
    No 82, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
    50300 Kuala Lumpur
    Wilayah Persekutuan
    Malaysia

    (Tel) 03-26883876
    (Fax) 03-26810396

    j [Technical Contact Code] CPC014868
    Celcom IT Security Management
    Celcom (M) Berhad
    16th Floor Menara Celcom
    No 82, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
    50300 Kuala Lumpur
    Wilayah Persekutuan
    Malaysia

    (Tel) 03-26883876
    (Fax) 03-26810396

    k [Primary Name Server] SVA004691
    ns1.celcom.com.my 202.190.116.2

    l [Secondary Name Server] SVA005703
    ns3.celcom.com.my 202.188.114.1

    • Yeah..you’re right.
      Never cross in my mind to WHOIS the website. When I perform it, I get the same result.
      Will update my post in a short while.
      Thanx🙂

      • Ur welcome..

        that lambangmisteri.blogspot guys is so funny btw..
        alien whtsoever lol…

        • He finally reveal what the symbol means for😉

          No doubt, he’s (or maybe she) a Celcom agent hahahaha

  2. salam, sy tengok lambang nie malam tadi di TV3…mungkin betul jugak komen abang tu…commercial strategy by any company….cuma cara kemunculannya memang agak misteri lah… yg saya tengok malam tadi, background putih, logo orange….2 kali kalo tak silap saya…yang first time tu saya buat tak tahu jer…and 2nd time baru saya terasa pelik…tp, sy ingat kan related to iklan selepas tu…tu yg tak pikir apa2…pagi nie, baru saya terjumpa artikel2 pasal lambang misteri nie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: