• :: My FaCeBook::

  • :: My Wife :) ::

    My WiFe
  • :: My BabY ::

    My BabY
  • ::My Flickr PhoTosTreaM::

Rosyadah mandi di Jusco Setiawangsa

Video nie dah lama. Tapi saja aku upload, sbb dah takde post baru dlm blog aku nie 😛

p/s: abaikan jer budak kecik yg tak pakai baju tu hahahaha

Install Windows using USB thumbdrive

Microsoft have come out with a tool that allow user to copy out the installation files from Windows installation CD / DVD and transfer it to a USB key. Making it a bootable USB key that can be used for Windows installation.

Unlike traditional way of making a bootable USB key (using cmd) this method is so far more user-friendly & fastest way.

All you need to do:

  1. Download the tool – Link <<USB DVD tool from Microsoft>>
  2. install the software.
  3. After installation finished, double-click on shortcut & follow 4 easy step given 😉

This slideshow requires JavaScript.

USB Broadband not working after install VMware Workstation, VMware Player, VMware vSphere Client, VMware View Client

For those who is new to VMware, maybe will face difficulty when trying to connect to the internet using USB broadband device after installing VMware product. (Workstation, vSphere Client, View Client, Player etc)

Actually, this is a well known issue. There is nothing wrong with the USB device. Just a minor bug in VMware (hopefully this will be fix in latest verison released. So far that I know, VMware have fixed this issue in their version 8 workstation)

Uninstalling then install back the software WON’T solve the issue. Much more simple solution is available 😉

Go to services.msc

Look for VMware USB Arbitration -> right click -> properties ->  Stop the service & on startup type, choose “Manual” 

Final Step -> Restart your notebook @ PC and your USB broadband device can be used normally 🙂

Rosyadah main gelongsor :)

Lama sungguh aku tak post kat blog. Skrg nie pun, aku takde idea nak post apa 😛

Jadi aku post video Rosyadah main gelongsor sewaktu aku di Jusco Setiawangsa tempoh hari 🙂

sudah potong :)

Tajuk lain mcm jer kan 😛

“Sudah potong” di atas bukanlah nak promote P1 atau bertanya sudah potong ke belum hehe

Sblm nie aku pernah buat satu post psl kebaikkan & keburukkan mengunakan kredit kad <<sini>>

Aku juga ada perancangan untuk membatalkan kredit kad yg digunapakai selama nie.

Alhamdulillah, walaupun lari dari target. (Target asal 4-5 bulan saja nak settle sume hutang & terminate kredit kad). Selepas setahun, aku dpt langsaikan sume hutang kredit kad 🙂

Buat kengkawan yang ada plan nak pakai kredit kad, aku nasihatkan JANGANlah apply kredit kad jikalau takde keperluan. Walaupun ada kebaikkan, tapi masih terlalu banyak keburukan yang aku nampak sepanjang aku ada kredit kad.

p/s: Next target: Nak settlekan personal loan & loan moto 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Jalan² di Taman Tasik Titiwangsa

21 Januari 2012.

Minggu nie seluruh warga Malaysia akan bercuti selama 4 hari bagi menyambut Tahun Baru Cina 😀

Cuti panjang nie aku tak ke mana². Dlm perancangan, hanya sekadar begilir tidur di rumah mak & kemudian di rumah mertua aku.

Sabtu lepas aku sekeluarga bersama kawan aku pergi ke Taman Tasik Titiwangsa. Saja bawak Rosyadah berjalan-jalan di sana. Sambil² tu, boleh jugak Rosyadah naik kereta remote control dia tu 🙂

Kawan aku pun nak ikut sbb nak bawak wife dia yg sudah 8 bulan pregnant berjalan-jalan. Insyaallah, hujung bulan febuari 2012, wife dia akan deliver 🙂 Rosyadah akan dpt kawan la tak lama lagi hehe.

Tak perlu aku menaip bnyk sgt kat sini. Tgk jer lah gambo² yg diambil semasa di sana 😀

This slideshow requires JavaScript.

teh o suam satu kak!!

hahahahahahahahaha….nak gelak jap…..hahahahahahahahaha **tarik nafas…..hembus….tarik nafas dalam2……hembus….

Okeh2, baru boleh cerita.

Minggu nie aku ada training selama 5 hari di Cisco Malaysia di kl sentral. Ada kelas & lab utk 5 hari nie.

Kebiasaanyer lepas lab, kami diberi rehat selama 15minit. So, ptg tadi aku lepak sekejap di kedai mkn di bawah banggunan kl sentral.

Seperti biasa, aku akan order teh o utk minum ptg.

“teh o suam satu kak!”, kata aku kat kakak kedai mkn tu.
“ok!”, itu saja jawab kakak tadi.

Setelah 5 minit menunggu, dtg lah kakak tadi membawa sekotak rokok winston…..
Aku terkedu……

“errr…kak, saya order teh O. Bkn rokok”
“eh, yeke. Hahahahahahaha, sorry2”, kuat nyer akak nie gelak.

Aduhhh…mcmana akak nie boleh dgr aku order rokok.