• :: My FaCeBook::

  • :: My Wife :) ::

    My WiFe
  • :: My BabY ::

    My BabY
  • ::My Flickr PhoTosTreaM::

Taman Burung Kuala Lumpur 2012

Sabtu yang lepas, aku bawa wife & anak aku ke Taman Burung Kuala Lumpur.

Kalau nak ikutkan, ini merupakan kali ketiga aku ke sini. Tapi untuk wife & anak aku, ini adalah kali pertama mereka.

Harga tiket untuk 2012 mmg sudah naik berbanding harga tiket tahun-tahun lepas.

Bawah nie adalah harga tiket yang terkini **mungkin akan berubah lagi T_T

***********************************************************************
Harga Tiket: (Bukan Cuti Sekolah)
– ►RM25 – Pemegang MyCard (dewasa)
– ►RM12 – Kanak² bawah umur 12 tahun
– ►RM45 – Warga Asing

Harga Tiket: (Musim Cuti Sekolah)
– ►RM30 – Pemegang MyCard
– ►RM15 – Kanak² bawah umur 12 tahun
– ►RM50 – Warga Asing
***********************************************************************

Bagi aku, harga Rm25 tu agak tinggi untuk dikenakan kepada warga tempatan. Mungkin boleh dikurangkan kepada RM20 sahaja, di mana bagi aku, adalah lebih berbaloi.

Bila harga tiket mahal, orang tempatan jadi takut nak kesana. Takkan nak harapkan tourist saja yang datang.

Mungkin management Taman Burung ada sebab tersendiri kenapa harga tiket dinaikkan. Apa2pun, aku harap, harga tiket tak mencecah RM30 di tahun yang akan datang…

This slideshow requires JavaScript.

Taman Burung Kuala Lumpur 2010 – my 2nd trip there

Ini merupakan kali kedua aku pegi ke Taman Burung Kuala Lumpur. Harga tiket masih lagi blm berubah → RM15 bg warga negara (pemegang MyCard). Klau bukan warga negara aku tak pasti pulak. Bg aku, RM15 tu mmg berbaloi. Tapi klau ada J-Card, boley dpt diskaun RM5. So, harga tiket utk dewasa akan jadi RM10 klau ada J-Card

***********************************************************************

Harga Tiket: (Bukan Cuti Sekolah)

– ►RM15 – Pemegang MyCard (dewasa)

– ►RM6 – Kanak² bawah umur 12 tahun

– ►RM10 – Diskaun RM5 bg pemegang MyCardJ-Card

– ►RM35 – Warga Asing

Harga Tiket: (Musim Cuti Sekolah)

– ►RM20 – Pemegang MyCard

– ►RM15 – Diskaun RM5 bg pemegang MyCard +  J-Card

– ►RM40 – Warga Asing

***********************************************************************

Terletak di dlm kawasan Tasik Perdana, tidak lar begitu sukar nak mencari jln kesana. Carik jer guna google maps 😀

**all picture is taken by me. More picture on my Flickr

This slideshow requires JavaScript.

Taman Burung Kuala Lumpur

Tghari tadi aku jenjalan kat Taman Burung Kuala Lumpur (Kuala Lumpur Bird Park) ngan kengkawan aku. Lama dah aku nak dtg ke situ, cuma masa tak mengizinkan. Bayaran masuk, RM15, tapi kene tunjuk MyCard utk dapatkan harga tu. Klau ada J-Card, boley dpt RM10 satu tiket

***********************************************************************

Harga Tiket: (Bukan Cuti Sekolah)

– ►RM15 – Pemegang MyCard

– ►RM6 – Kanak² bawah umur 12 tahun

– ►RM10 – Diskaun RM5 bg pemegang MyCard +  J-Card

– ►RM35 – Warga Asing

Harga Tiket: (Musim Cuti Sekolah)

– ►RM20 – Pemegang MyCard

– ►RM15 – Diskaun RM5 bg pemegang MyCard +  J-Card

– ►RM40 – Warga Asing


***********************************************************************

Apa yg aku boley katakan…mmg berbaloi kita berbelanja RM15 utk tiket. Taman burung tu luas..bnyk spesis burung² yg menarik. Pastu ada show burung. Klau nak bawak famili beriadah mmg sesuai. Aku promot nie hehe.

(click >>here<< for my latest pic to Taman Burung Kuala Lumpur in 2010)

This slideshow requires JavaScript.